LIČNOST DANA

Odlazak legende

Slavni španski fudbaler najavio završetak karijere

Tores: Najveći trag ostavio u dresu Atletika. Arhiv

E. J.

23.6.2019

Rođen je u blizini Madrida (Fuenlabrada), afirmirao se u Madridu i najbolje partije pružao je u Madridu... No, utjecaj i slava Fernanda Toresa (Torres) prešli su granice španske prijestonice, stoga nije iznenađenje da je njegova najava o povlačenju s terena postala svjetska sportska vijest dana. 

- Imam nešto važno da objavim. Nakon 18 uzbudljivih godina, vrijeme je da okončam fudbalsku karijeru - napisao je na Twitteru slavni napadač, čiji su transferi tokom karijere koštali više od 100 miliona eura.

Polovinu od tih 18 godina proveo je u matičnom Atletiku, gdje je i počeo karijeru kao dječak i u kojem uživa status legende. Dres Atletika obukao je u čak 334 meča, postigavši 111 golova. U 142 nastupa za Liverpul mrežu je zatresao 81 put, dok je za Čelzi, s kojim je 2012. osvojio Ligu prvaka, odigrao 172 susreta uz 45 golova.

Nije loše za fudbalera koji je karijeru počeo kao golman da bi poslije postao najveća napast upravo za čuvare mreže... Trenutno nosi dres japanskog Sagan Tosua.

Tores (rođen 20. marta 1984.) bio je ključni čovjek reprezentacije Španije u pohodu na titulu svjetskog prvaka 2010. godine. S "Furijom" je bio i evropski prvak. Sa suprugom Olalom ima kćerku Noru i sina Lea.



Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.