LIČNOST DANA

Ajla Paradžik: Uzor mladima

Osim što je vrhunska sportistkinja, Paradžik je i profesorica matematike i informatike, a završila je i muzičku školu

Paradžik: Kad na terenu čuješ svoju himnu. Avaz

Piše: Al. B. / Avaz.ba

17.12.2019

Put ka uspjehu je težak i trnovit, ali ako zacrtamo sebi cilj, sve je moguće, bez obzira iz koliko male sredine dolazite, kaže Goraždanka Ajla Paradžik, jedna od najboljih bh. odbojkašica.

Djevojka koja svojom skromnošću, ali i „redom, radom i disciplinom“, na putu do blistave domaće, a zatim i međunarodne sportske karijere svakako može biti uzor mlađim generacijama. Pogotovo ako se zna da je, osim vrhunska sportistkinja, Paradžik i profesorica matematike i informatike, a završila je i muzičku školu.

Tokom 13-godišnje sportske karijere Ajla Paradžik je nastupala za matični klub u Goraždu, a potom „Bimal Jedinstvo“ iz Brčkog, s kojim je čak šest puta bila prvakinja BiH, a četiri puta osvojila i Kup BiH. U Mađarskoj je igrala za klubove Haladas i Ujpešt, a trenutno je u redovima Vandoeuvra iz Nansija, u najjačoj A ligi Francuske.

Iako je sada u državi gdje je sportistima sve, kako kaže, „na tacni“, najdraži trenuci na terenu vezani su za utakmice u dresu s grbom Bosne i Hercegovine.

- Kad staneš na teren i čuješ svoju himnu, to se ne može zamijeniti bilo čim drugim - kaže Ajla.

U karijeri je, otkriva nam, imala i ponude da se bavi manekenstvom, u djetinjstvu čak i šetala dječijom modnom pistom, ali se na njih nije puno obazirala, već je ostala profesionalac, maksimalno posvećena sportu koji voli, a u slobodno vrijeme knjizi, klaviru, pjesmi, šetnji i dobroj kafi. Ajla Paradžik rođena je 29. jula 1994. godine.


 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.