LIČNOST DANA

Nardin Mulahusejnović: Prvi golgeter Slovenije

Prema izboru navijača, uvršten u tim sezone Prve lige

Mulahusejnović: Postigao 13 golova. Agencije

Piše: G. Š.

22.5.2021

Sindikat slovenskih nogometaša “Spins” i ove će godine izabrati najbolje u Prvoj ligi Telekom Slovenije. Bit će izabran najbolji tim, ali i igrač te trener sezone. Prvo su birali navijači, a zatim će svoj glas dati i fudbaleri te novinari.

Trenutno, među najboljih 11 sezona su i naš bivši reprezentativni veznjak Senijad Ibričić (Domžale), Austrijanac Arnel Jakupović (Domžale), ali i nekadašnji mladi „Zmaj“ Nardin Mulahusejnović (Koper).

Inače, Mulahusejnović je prvi strijelac u Prvoj ligi Telekom Slovenije. Postigao je 13 golova, kao i Jan Mlakar, ali je Slovenac postigao četiri gola iz penala, a Bosanac dva. Mulahusejnović je postigao još dva gola u Kupu Slovenije.

Nardin Mulahusejnović rođen je 9. februara 1998. godine u Gračanici, gdje je i napravio prve fudbalske korake. Kasnije ga je lopta odvela u kadete sarajevskog Željezničara, ali se nedugo potom vratio u matični klub. Osim Bratstva iz Gračanice, nastupao je i za Zrinjski, GOŠK i Maribor, a od 23. jula 2020. godine je član Kopera. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.