LIČNOST DANA

Nebojša Grahovac: Bravura obišla svijet

Maestralno odbranio pokušaj igrača Tuluza

Grahovac: U Šartru je od 2019. godine. Agencije

Piše: E. Ć.

6.10.2021

Grahovac: U Šartru je od 2019. godine. Agencije

Iskusni golman Nebojša Grahovac briljira u francuskom Šartru. Još se nije zvanično oprostio od reprezentacije BiH, jer nije želio odbaciti mogućnost da će biti potreban državnom timu. Čeka u pripravnosti, uvijek spreman pomoći rukometnim „Zmajevima“.

Iako ima 37 godina, pokazao je svoju klasu. U susretu francuskog prvenstva, inače jedne od najjačih liga na svijetu, Grahovac je izluđivao rukometaše Tuluza. Iako je njegov Šartre poražen na kraju (31:33), bh. golman dospio je u centar pažnje zbog fenomenalne odbrane.

Tuluz je istrčao kontru, a Grahovac upisao dvije vezane odbrane, od čega je druga bila zaista spektakularna. Prvo je zaustavio jedan zicer, a onda s poda skočio i bravuroznom intervencijom odbio i drugi pokušaj igrača Tuluza. Susret je završio s osam intervencija, uz procent odbrane od 25 posto.

Nebojša Grahovac je rođen 11. februara 1984. godine u Prijedoru. Karijeru je započeo u banjalučkom Borcu, koji je poslije šest godina zamijenio sarajevskom Bosnom. Za „Studente“ je branio tri godine, a onda je uslijedio transfer u veliki Šamberi. Tu je proveo devet godina, a od 2019. član je Šartra.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.