LIČNOST DANA

Karim Benzema: Spasilac Reala

Francuz s dva gola ostavio Madriđane u igri za finale

Piše: A. Vatreš

28.4.2022

Benzema: Životna forma. Agencije

Karim Benzema ponovo je oduševio fudbalski svijet. Francuski napadač postigao je dva gola u prvoj utakmici polufinala Lige prvaka protiv Mančester sitija, koju je njegov Real Madrid izgubio na Etihadu 4:3.

Upravo ta dva pogotka Benzeme ostavila su Madriđane u igri za finale.

Posebnu pažnju privukao je njegov drugi gol iz 82. minute, kada je savršeno izvedenom „panenkom“ s bijele tačke savladao Edersona.

Benzema je tako još jednom potvrdio životnu formu, postigavši svoj 14. gol u Ligi prvaka, a ukupno 41 na 41 utakmici ove sezone.

Ujedno je došao do brojke od 85 golova u najjačem evropskom klupskom takmičenju i približio se trećem mjestu vječite liste, koje s golom više drži Robert Levandovski (Lewandowski).

Karim Benzema rođen je 19. decembra 1987. godine u Lionu. Tu je i počeo karijeru, a poslije četiri uzastopne titule prvaka Francuske 2009. godine, u transferu vrijednom 35 miliona eura, preselio se u Real Madrid. S „Kraljevskim klubom“ je osvojio sve što se može osvojiti. Tri puta je bio prvak Španije, četiri puta prvak Evrope, a u karijeri ima ukupno 28 trofeja.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.