LIČNOST DANA

Andrea Fuentes: Herojski čin

Spasila život svojoj takmičarki Aniti Alvares, koja je izgubila svijest u bazenu

Fuentes: Reagirala na vrijeme i spriječila tragediju. Twitter

Piše: A. V.

24.6.2022

Na Svjetskom plivačkom prvenstvu u Budimpešti odigrala se prava drama kada je američka reprezentativka Anita Alvares (Alvarez) ostala bez svijesti tokom svoje izvedbe u finalu umjetničkog plivanja i potonula na dno.

Čim je vidjela šta se dešava, brzo je reagirala njena trenerica Andrea Fuentes, koja je ekspresno uskočila u bazen i izvukla svoju takmičarku.

Panika je tada počela obuzimati sve prisutne, a takmičarki je pritrčao u pomoć i ostatak tima. Nasreću, u međuvremenu se osvijestila i pribrala, ali je svejedno morala napustiti mjesto događaja i zaputiti se u bolnicu.

- Veoma smo se uplašili. Morala sam uskočiti jer spasioci to nisu učinili. Bojala sam se jer sam vidjela da ne diše, ali sada je dobro - rekla je Fuentes, koja je ispunila medijske naslovnice zbog svog herojskog čina.

Andrea Fuentes je rođena 7. aprila 1983. godine u Valjsu (Španija). Najtrofejnija je plivačica u historiji španske reprezentacije s četiri olimpijske, 16 svjetskih i 11 evropskih medalja. Njene četiri olimpijske medalje čine je i najodlikovanijom španskom olimpijkom svih vremena.



Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.