LIČNOST DANA

Damir Mulaomerović: Potpisao kapitulaciju hrvatske košarke

Nekadašnji selektor BiH kumovao novom neuspjehu komšija

Mulaomerović: Debakl i blamaža. Agencije

Piše: A. V.

5.7.2022

Krah. Debakl. Blamaža. To su neke od riječi kojima se najbolje može opisati novi neuspjeh hrvatske košarkaške selekcije. Naše komšije izgubile su dobiven meč protiv Finske i tako ostale bez mogućnosti da 2023. zaigraju na Svjetskom prvenstvu, na kojem su posljednji put učestvovale 2014. godine.

Kao što to pretežno uvijek biva, najveću krivicu za neuspjeh i loše rezultate snosi trener. Ovaj put u toj ulozi našao se Damir Mulaomerović, bivši selektor bh. reprezentacije, pod čijim su vodstvom Hrvati ostvarili tri poraza na četiri utakmice.

Mulaomerović je na poziciju selektora Hrvatske stigao u januaru ove godine, naslijedivši Veljka Mršića, u čijem je stručnom štabu bio od februara 2020. No, nije uspio donijeti apsolutno nikakav pomak.

Poslije konačne kapitulacije tražio je opravdanja za svoje loše odluke, kojih je bilo previše. Baš kao i na klupi BiH, koju nije uspio odvesti na Eurobasket 2017., nakon čega je dobio otkaz.

Damir Mulaomerović rođen je 19. septembra 1974. godine u Tuzli. Kao igrač je nosio dres brojnih klubova, uključujući slavni Efes Pilsen, Panatinaikos, Real Madrid i Olimpijakos. Trenersku karijeru je, baš kao i igračku, počeo u Slobodi, a vodio je još Cibonu, Prištinu i reprezentaciju Kosova. Uporedo sa selektorskom klupom Hrvatske radi kao trener Cedevite Junior.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.