KOMENTAR DANA

Koševska euforija bez pokrića

Bordo tim je, uz spomenuti problem u zadnjoj liniji, još u fazi stvaranja, tako da su neminovni usponi i padovi

Navijači glavne krivce za katastrofalnu igru vide u igračima koji su preko noći promijenili svoj odnos prema bordo dresu. FK Sarajevo

Piše: Goran Šumar

16.8.2022

Fudbaleri Sarajeva su drugi put u samo četiri dana propustili priliku da dođu do pobjede koja bi ih odvela na prvo mjesto premijerligaške tabele. Prvo su u „domaćem“ duelu deklasirani od Tuzla Cityja (1:5), a potom i poniženi u „gostima“ kod novog premijerligaša Igmana iz Konjica (2:0).

Tako je vrlo brzo splasnula koševska euforija, koju su, nakon skoro godinu, vratile tri uvodne pobjede protiv Borca (1:3), dobojske Sloge (4:2) i Posušja (1:0).

Navijači glavne krivce za katastrofalnu igru vide u igračima koji su preko noći promijenili svoj odnos prema bordo dresu, ali i sportskom direktoru Emiru Hadžiću, jer minuli prijelazni rok nije baš apsolvirao na najbolji mogući način.

Također, Hadžiću se može zamjeriti i to što odmah nakon prodaje stopera Nihada Mujakića u Ankaraguču i teže povrede drugog stopera Marina Aničića nije doveo adekvatno pojačanje, odnosno barem jednu zamjenu za standardni stoperski par. A na tanjiru je imao, između ostalih, i nekadašnjeg reprezentativca BiH Ervina Zukanovića, koji je, barem do jučer, bio slobodan igrač.

Interesantno je da navijačke kritike najmanje idu prema šefu stručnog štaba Feđi Dudiću, koji je, sigurno, ako ne najbolji, onda jedan od najboljih mladih bosanskohercegovačkih trenera.

U svakom slučaju, činjenica je da je bordo tim, uz spomenuti problem u zadnjoj liniji, još u fazi stvaranja, tako da su neminovni usponi i padovi. Puno igrača je došlo i otišlo u kratkom roku, a, kao i u životu, za sve treba vremena. Početna koševska euforija bila je ipak bez pravog pokrića, ali tako je to kad smo u svim sferama života gladni pobjeda.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.