LIČNOST DANA

Diontej Vajlder: Veličanstven povratak

"Bronzani bombarder" nokautom u prvoj rundi pobijedio Roberta Helenijusa

Piše: A. Vatreš

17.10.2022

Vajlder: Jasna poruka teškoj kategoriji. Društvene mreže

Diontej Vajlder (Deontay Wilder, 43-2-1) se nakon dva poraza od Tajsona Fjurija (Tyson Fury) veličanstveno vratio u ring.

"Bronzani bombarder" je na bokserskoj priredbi u "Barclays" centru u Njujorku brutalnim nokautom u prvoj rundi pobijedio Finca Roberta Helenijusa (Helenius, 31-4).

Meč je bio gotov već u prvoj od dogovorenih 12 rundi, a Vajlder je još jednom pokazao kako je među najjačim udaračima na svijetu.

- Ko je sljedeći - upitao je Vajlder nakon meča, prije nego što je izjavio kako bi bio zainteresiran za borbu protiv bilo koga, prvaka teške kategorije Oleksandra Usika (Usyk), Entonija Džošue (Anthony Joshua) ili Endija Ruiza (Andy).

Diontej Vajlder rođen je 22. oktobra 1985. godine u Taskalusi (Alabama). Boksuje od 2005. godine, a u dosadašnjoj karijeri je na 46 borbi ostvario 43 pobjede, od čega 42 nokautom. Dva puta je poražen, oba puta od Fjurija, s kojim ima i jedan neriješen meč.

Nekoliko godina je držao pojas WBC prvaka teške kategorije, koji mu je oduzeo Fjuri, a vlasnik je i bronzane medalje s Olimpijskih igara u Pekingu 2008. godine. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.