LIČNOST DANA

Serhio Ramos: Nedosanjan san velikog defanzivca

Mislio je da će po peti put igrati na Mundijalu, ali selektor je rekao drugačije

Ramos: Ništa od novog nastupa na SP. Twitter

Piše: A. Vatreš

15.11.2022

To je bio onaj veliki san koji sam želio da se ostvari. To bi bio moj peti Mundijal, ali, nažalost, gledat ću ga samo iz svog doma. Teško je, ali doći će jutro i sunce će ponovo izaći, poručio je, nakon nekoliko dana tišine, španski defanzivac Serhio Ramos (Sergio), vidno razočaran što se nije našao na spisku putnika na Svjetsko prvenstvo (SP) u Katar.

Selektor Luis Enrike odlučio je da u njegovom timu nema mjesta za Ramosa, čovjeka koji je godinama bio nezaobilazna karika u španskom nacionalnom timu.

Istina, Ramos je posljednju utakmicu u dresu Španije odigrao još u martu 2021. godine protiv Kosova i nije ga bilo na spisku uglavnom zbog povreda, ali se očekivalo da će ga sada Enrike pozvati.

Španski mediji smatraju da je Ramos zaslužio poziv i da je on daleko bolji defanzivac od pojedinih igrača koji su se našli na spisku za Katar.

Ramos je rođen 30. marta 1986. u španskom Kamasu. Za najbolji tim Španije odigrao je 180 utakmica i postigao 23 gola. Prvi put je dres Furije obukao tačno prije 20 godina, kada je nastupio za U16 selekciju.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.