LIČNOST DANA

Anes Bostandžić: Srebreni u Konji

Ostvario pet pobjeda i jedan poraz

Anes Bostandžić: Briljirao u Konji. Privatni album

13.3.2023

Naš reprezentativac u karateu Anes Bostandžić (18) osvojio je srebrenu medalju u kategoriji +84 kilograma na seniorskom turniru Serije A, koji je održan u turskoj Konji.

Karatista KK Champion Ilidža u finalu je poražen od predstavnika Saudijske Arabije - Sanada Sufjanija (Sufyani), koji je prvak svijeta u kategoriji U-21.

Na putu do finala ostvario je pobjede nad predstavnicima Jordana, Alžira, Irana, Italije, a u polufinalu je deklasirao još jednog takmičara iz Jordana. Inače, ovo je Bostandžiću drugi seniorski nastup u Seriji A, a u prvom je osvojio zlato u Atini. 

Anes Bostandžić je rođen 1. juna 2004. godine. Početkom 2015. godine osvojio je bronzanu medalju na Balkanskom prvenstvu. Prije tog uspjeha bio je i član Omladinskog pogona Fudbalskog kluba Željezničar. No, treba napomenuti i to da je 2015. godine zbog rijetke autoimune bolesti (Guillain-Barre sindrom) bio vezan za invalidska kolica i da je svojom voljom, vjerom i upornošću kasnije uspio postići fantastične rezultate. Njegov životni put najbolje opisuje knjiga njegovog oca “Šampion sam jer nikada ne odustajem“.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.