LIČNOST DANA

Ibrahim Šehić: Uvršten u tim kola

U top-formi pred start kvalifikacija za EP

Šehić: Ove sezone branio u 23 klupske utakmice. Printscreen

21.3.2023

Golman naše fudbalske reprezentacije iz Konjaspora Ibrahim Šehić uvršten je u najbolji tim 26. kola turske Superlige. Klub iz Konje pobijedio je favorizirani Galatasaraj sa 2:1, a vrlo dobar nastup imao je bh. golman.

Šehić je ocijenjen sa 7,6, prema sportskom statističkom portalu „Sofascore“, što će, sigurno, obradovati selektora naše reprezentacije Faruka Hadžibegića pred start kvalifikacija za Evropsko prvenstvo i utakmice protiv Islanda i Slovačke.

Inače, prvi golman „Zmajeva“ je ove sezone branio u 23 klupske utakmice i u njih devet nije primio gol. Na terenu je proveo 2.069 minuta.

Ibrahim Šehić rođen je 2. septembra 1988. godine u Rogatici. Fudbalsku abecedu uspješno je apsolvirao u FK Željezničar, gdje je i debitirao za prvi tim. Iz juniora u seniore kluba s Grbavice prešao je 1. januara 2008. godine.

Nakon tri i po godine – 1. jula 2011. lopta ga je prvo odvela u turski Mersin, a potom i azerbejdžanski Karabag te turski Erzurumspor i Konjaspor. Šehićeva trenutna tržišna vrijednost, prema njemačkom Transfermarktu, iznosi 1,2 miliona eura.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.