LIČNOST DANA

Džarod Boven: Heroj "Čekićara"

Vest hem je golom Engleza u 90. minuti osvojio Konferencijsku ligu

Boven: Najbolji trenutak karijere. Printscreen

9.6.2023

„Lijepa si kao gol u 90. minuti“, poznata je izreka zaljubljenika u najvažniju sporednu stvar na svijetu – fudbal. Da je gol u 90. minuti nešto posebno, a naročito ako je za pobjedu vašeg tima i trofej, to su najbolje spoznali navijači Vest hema.

„Čekićari“ su pobijedili Fiorentinu (2:1) i osvojili Konferencijsku ligu, a heroj trijumfa bio je Džarod Boven (Jarrod Bowen), koji je u sudijskoj nadoknadi utakmice umakao svojim čuvarima i onda postigao gol.

Uslijedilo je veliko slavlje igrača i navijača Vest hema, a Boven se zlatnim slovima upisao u historiju kluba. Zauvijek će biti upamćen kao čovjek koji je Vest hemu donio prvi trofej nakon 1980. godine, kada je tim osvojio FA Kup. Sjajni Boven je proglašen i najboljim igračem utakmice. „Najbolji trenutak karijere“, rekao je Boven o golu protiv Fiorentine.

Džarod Boven rođen je 20. decembra 1996. godine. Nakon neuspješnih proba u Aston Vili i Kardifu karijeru je počeo u Herefordu, klubu koji je 2014. prestao da postoji. Potom se preselio u Hal siti, za koji je nastupao od 2014. do 2020., a onda je stigao u Vest hem.

Skrenuo je pažnju na sebe, ubrzo postao i jedan od najboljih igrača „Čekićara“, a kao nagrada su stigli poziv u reprezentaciju Engleske i trofej Konferencijske lige.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.