LIČNOST DANA

Luka Modrić: Genije iz Zadra

Sa 37 godina odigrao 119 minuta i odveo Hrvatsku u finale Lige nacija

Modrić: Direktno učestvovao kod tri gola. Printscreen

16.6.2023

Fantastični Luka Modrić predvodio je reprezentaciju Hrvatske do pobjede nad Nizozemskom (4:2) i plasmana u finale Lige nacija.

Iako ima 37 godina, Modrić je odigrao još jednu maestralnu utakmicu. Postigao je gol, upisao asistenciju i izborio penal. Da je fudbalski virtuoz, to smo znali i ranije, ali Modrić je ponovo oduševio fudbalsku javnost.

Odigrao je 119 minuta intenzivne i zahtjevne utakmice, i to u srcu veznog reda. Kako se i naviklo od njega, povlačio je konce i dirigirao igrom „Vatrenih“ koji su nanijeli Nizozemcima prvi poraz u Roterdamu nakon 23 godine.

- Dajte mi, molim Vas, da provjerim Vaš pasoš. Zato što je nevjerovatno da, navodno, imate 37 godina i ovako igrate i trčite sve do 119. minute - rekao je nizozemski novinar Modriću nakon utakmice.

Genije iz Zadra rođen je 9. septembra 1985. godine. Karijeru je počeo u Zadru, a onda je stigao u Dinamo Zagreb.

Trnovit put do zvijezda Modrića je odveo na posudbe u Zrinjski i Inter iz Zaprešića. „Modri“ su ga 2008. prodali Totenhemu, a nakon četiri godine preselio se u Real Madrid, i to na poziv Žozea Murinja (Jose Mourinho). Španci su ga dočekali „na nož“, ali je Modrić pokazao klasu i brzo postao jedan od najvažnijih igrača Real Madrida.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.