LIČNOST DANA

Vladimir Vranješ: Kao vino

Sa 35 godina na leđima dobio je dvogodišnji ugovor u najjačoj ligi na svijetu

Vranješ: Novi igrač njemačkog Veclera. Printscreen

30.6.2023

Bivši reprezentativac Bosne i Hercegovine Vladimir Vranješ naredne dvije sezone igrat će u najjačoj rukometnoj ligi na svijetu – njemačkoj Bundesligi.

Vranješ je nakon godinu napustio Benfiku i potpisao za njemački Vecler dvogodišnji ugovor. Iskusni 35-godišnji pivot će na zalasku svoje karijere igrati protiv moćnih njemačkih klubova, među kojima je i novi prvak Evrope Magdeburg.

Vecler je odličan klub za sve rukometaše koji dolaze s prostora bivše zajedničke zemlje Jugoslavije, a Vranješa su najavili onakvog kakav on zaista jeste – timski igrač i veliki borac sa šampionskim mentalitetom.

Vranješ je bio specijalista za defanzivne zadatke, a onda je oduševio svojim partijama i pred protivničkim golom. Nema sumnje u to da je Vecler dobio veliko pojačanje, a zadovoljstvo njegovim dolaskom nije krio ni trener kluba Frenk Karstens (Frank Carstens).

- Oduševljen sam što dobivamo vrhunsko pojačanje - rekao je Karstens.

Vladimir Vranješ rođen je u Banjoj Luci 14. decembra 1988. godine. Jedan od najboljih bh. rukometaša u posljednjih desetak godina karijeru je počeo u Borcu, a igrao je još za Ademar Leon, Pik Seged, Tatabanju, Meškov Brest te Benfiku, iz koje je otišao u Vecler. Za reprezentaciju Bosne i Hercegovine je nastupao od 2009. do 2022., a odigrao je 82 utakmice.

Ž8 = E. Ć.  

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.