LIČNOST DANA

Ajla Alimanović: Zamalo najbolji

Od pompezne izjave do ostavke na mjestu direktorice FK Sarajevo za godinu

Ajla Alimanović. Instagram

26.7.2023

Ajla Alimanović više nije direktorica FK Sarajevo. Nakon evropskog neuspjeha i kraha bordo tima pred skoro 20.000 navijača na stadionu Koševo klub su napustili šef stručnog štaba Mirza Varešanović i direktorica Ajla Alimanović.

Ceh za blamažu neko je morao platiti. I platili su odgovorni. Činjenica je da nisu jedini krivci, ali da snose krivicu, snose.

Alimanović će pratiti izjava iz aprila 2022. godine, kada je preuzela funkciju generalne direktorice FK Sarajevo. Tada je preambiciozno izjavila kako želi da Sarajevo za dvije godine bude najbolji klub na Balkanu. Otad je Sarajevo gubilo od Čelika u Kupu, bilo daleko od titule i da bude najbolji klub u BiH, kamoli na Balkanu, a šlag na tortu je poraz od „jakog“ Torpeda.

Bila je to pompezna izjava direktorice, koja se od početka mandata našla na udaru najvatrenijih navijača Sarajeva koji su joj zamjerali njenu prošlost, odnosno to što je (bila) navijač ljutog rivala Željezničara.

Alimanović je u početku hvalila najvatrenije navijače, popularne „Horde zla“. Govorila je kako su oni 12. igrač kluba, da je njihova podrška najvažnija. Kada se našla na udaru kritika, nakon loših rezultata, ušla je u sukob s njima. Pokazivali su se „mišići“, a na kraju je na gubitku bio samo klub.

Direktorica sada odlazi, otišao je i Mirza Varešanović, a vraćaju se “Horde zla” – 12. igrač Sarajeva, koje su nedostajale protiv Torpeda.

Ajla Alimanović je rođena u Sarajevu. Magistrica je menadžmenta i posjeduje više od 15 godina iskustva na pozicijama CEO-a i transformacijskog direktora u različitim kompanijama. Funkciju generalne direktorice FK Sarajevo obavljala je od aprila 2022. do jula 2023. godine.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.