LIČNOST DANA

Luka Dončić: Slovenski maestro

Prosto je nevjerovatno šta donosi kombinacija talenta, gracioznosti i želje za pobjedom

Dončić: Poigrava se s protivnicima. FIBA

29.8.2023

Košarkaši Slovenije upisali su još jednu pobjedu na ovogodišnjem Mundobasketu, a ponovo do nje vodio ih je maestralni Luka Dončić.

Slovenac je ove godine, zbog izostanka Gorana Dragića i Ede Murića, preuzeo ulogu kapitena i to je, izgleda, shvatio više nego ozbiljno. Nakon što je Venecueli spakovao 37 poena, Gruzijce je odlučio počastiti sa 34 poena, 10 skokova i šest asistencija. Skromno, reklo bi se.

Dončić u protekloj NBA sezoni nije igrao plej-of, ali to ga je samo još više gurnulo ka tome da tokom ljeta svoju kilažu dovede u red i bude maksimalno spreman za svoju reprezentaciju.

Količina talenta i gracioznosti koju Luka posjeduje u svom arsenalu je nepojmljiva za nas obične smrtnike, a kada na to dodate i njegovu želju za pobjeđivanjem, dobijete nevjerovatan paket u samo jednom igraču koji je spreman uvijek da vas povede do najviših vrhova.

Praviti od najboljih defanzivaca svijeta Bambija na ledu nije jednostavan zadatak, a on se tako lako poigrava s njima.

Zvijezde pretežno traže loptu i žele da su uvijek oni u fokusu svega, stoga je prosto nevjerovatno koliko Dončić uspijeva činiti sve oko sebe boljim, a da se, bez da se neko ne uvrijedi, i ne oznoji pošteno.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.