KOMENTAR DANA

Crveni zvani haljina

Efendiću mnogo toga ne ide godinama u glavu, ali se nismo pitali zašto on umjesto hlača ne nosi haljinu

Efendić: Stvorio leglo vehabizma u najvećoj općini u državi. Facebook

Miralem  Aščić

30.8.2023

I dok građani Sarajeva, ali i kompletna javnost s oduševljenjem pozdravljaju odluku gradonačelnice Sarajeva Benjamine Karić da bosanski kralj Tvrtko I Kotromanić konačno dobije spomenik u glavnom gradu BiH, što je konačno i učinjeno, našli su se dežurni, istina rijetki, „av-av“ kritičari, nasilu političari i lideri da odmah spomenik kritiziraju!

Prvi se javio, (ne)očekivano, Semir Efendić, lider SBiH i načelnik Općine Novi Grad!?

Najveće općine u državi koju je svojim dolaskom u načelničku fotelju pretvorio u vehabijsko-sirijsko-alžirsku mahalu, u kojoj se osjećate kao da ste na Srednjem istoku, samo vam trebaju malo duža brada, turban i burka. Nije naodmet ni kamila.

Moderna verzija Novog Grada kojim Efendić rukovodi misaona je imenica. Ali, kako je Efendiću SDA u krvi, teško je očekivati nešto moderno.

Efendiću je vrhunac inovacija dječiji park - i to mu je domet. Voli djecu, to mu ne sporimo.

Miralem Aščić. Avaz

No, vratimo se Efendiću, mlađahnom stručnjaku za historiju. Njemu je jučer zasmetao kralj Tvrtko u haljini. Kaže rumeni i crveni načelnik da mu nikako ne ide u glavu da je kralj Tvrtko hodao u suknji.

- Mislim da je bilo mnogo primjerenije napraviti spomenik kralja kao konjanika, kako je to slučaj u svim drugim državama koje su bile kraljevine - izjavio je dubokoumno Efendić.

Ne smetaju Efendiću razni „dimijaši“ i „haljinaši“ koje je okupio u Novom Gradu i stvorio leglo vehabizma, ali mu smeta haljina kralja Tvrtka.

Zapravo, kako reče, ne ide mu u glavu. Efendiću mnogo toga ne ide godinama u glavu, ali se nismo pitali zašto Efendić umjesto hlača ne nosi haljinu.

Možda bi mu bolje pristajala i ne bi glumio historičara i mislioca, nego bi radio svoj posao načelnika, kad već želi nasilu postati lider i Bošnjacima prodavati maglu patriote.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.