LIČNOST DANA

Lana Pudar: Svjetska, a naša

Mlada Mostarka je sa svojih 17 godina nanizala mnoge uspjehe

Pudar: Uspješan nastup u Budimpešti. Facebook

23.10.2023

Sjajna bosanskohercegovačka plivačica Lana Pudar ostvarila je uspjeh i na Svjetskom kupu u Budimpešti. Pudar je bila najmlađa učesnica u finalnoj utrci na 100 metara delfin i ostvarila je vrijeme 58:26, a prije tri dana u Budimpešti je osvojila srebro u disciplini 200 metara delfin.

Mlada Mostarka je sa svojih 17 godina nanizala razne uspjehe, srušila brojne rekorde i bila na vrhu svijeta, a šta će tek još postići... Zahvaljujući Lani, zastava Bosne i Hercegovine se vihorila na raznim prvenstvima, a naše vlasti joj nisu mogle osigurati bazen. Hvala ti, Lana! Hvala za sve uspjehe, za patriotizam i što nisi odustajala, što nas nikada nisi razočarala i što si dala domovini više nego ona tebi. Držimo ti palčeve za sve buduće utrke koje ćeš preplivati jer ti si ponos nacije i ona pozitivna vijest u moru negativnih.

Lana Pudar je rođena 19. januara 2006. godine, a osvojila je zlato u utrci na 200 metara delfin i brozanu medalju na 100 metara delfin na Evropskom prvenstvu 2022., bronzanu medalju na 200 metara delfin za žene na FINA Svjetskom prvenstvu u plivanju 2021. godine. Državna je rekorderka u svih šest disciplina delfin i rekorderka Mediteranskih igara u disciplini 100 metara delfin. Lana je kćerka Velibora Pudara, nekadašnjeg nogometnog golmana.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.