LIČNOST DANA

Janik Siner: Domaći heroj

Publika u Torinu je s Đokovićem ratovala, a Sinera nagrađivala za svaki sjajan potez

Siner: Nova zvijezda. AP

16.11.2023

Pred sami početak ATP finala u Torinu bila su jasna dva favorita za osvajanje posljednjeg velikog turnira u sezoni – Novak Đoković i Karlos Alkaraz (Carlos Alcaraz). Razmješteni u različite grupe, kao da je sudbina htjela da se njih dvojica ne sudare do samog finala, ali Janik Siner (Jannik Sinner), 22-godišnji Italijan, odlučio je da će se i on nešto pitati na ovom turniru.

Siner je u trileru koji je trajao duže od tri sata pobijedio Novaka Đokovića rezultatom 2:1, po setovima 7:5, 6:7, 7:6, te tako pokazao da on nije došao samo da popuni brojku učesnika.

Dok je Đoković ratovao s publikom, italijanski teniser je tokom cijelog meča upijao njihovu energiju, a domaćeg heroja nagrađivali su za svaki sjajan potez koji bi on učinio. A da ih je bilo, bilo je...

Siner se tom pobjedom osamio na vrhu Zelene grupe posljednjeg turnira u godini za tenisere, a i uspio je da se osveti svom “dželatu” s ovogodišnjeg izdanja Vimbldona.

Mnogi bivši teniseri i analitičari su „teški“ kada su u pitanju pohvale za mlade tenisere, a i kad pohvale nekoga, većinom su to dvosmisleni komentari. Međutim, linija za Sinera čini se kao da može ići samo uzlaznom putanjom i da se pred našim očima rađa još jedna teniska superzvijezda. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.