LIČNOST DANA

Luka Modrić: Potopio "Žutu podmornicu"

Hrvatski reprezentativac upisao gol i asistenciju

Modrić: Sjajan veznjak. Platforma X

19.12.2023

Mnogi su komentirali da je hrvatski reprezentativac Luka Modrić napravio veliku grešku jer je odbio saudijske milione i ostao vjeran madridskom Realu. Tokom većeg dijela sezone činilo se da su kritičari 38-godišnjeg Hrvata bili apsolutno u pravu.

Međutim, njegova magija još ne prestaje, ni u poznim igračkim godinama za jednog fudbalera, a dokaz za to je i susret protiv Viljareala, koji je „Kraljevski klub“ bez većih problema riješio u svoju korist (4:1).

Modrić je upravo taj koji je napravio da Real dominira tokom svih 90 minuta na travnjaku. Nakon utakmice mnogi su bili hvaljeni od španskih medija. Izostale su za jednog, onog glavnog „krivca“ za sjajnu igru Madriđana.

Sjajni veznjak je pleo mrežu oko gola „Žute podmornice“, a onda poslao loptu preciznu u centimetar na glavu Džuda Belingema (Jude Bellingham), kojem je ostao lakši dio posla.

Asistencija za prave fudbalske sladokusce nije bila dosta, pa je odlučio počastiti čuvara mreže protivničke ekipe i jednim pogotkom, posljednjim na susretu, za ovjeru pobjede svoje ekipe.

Stari lisac još je i više nego opasan u svim situacijama, a sigurno je da će to biti slučaj barem još nekoliko mjeseci ili godina, dok zauvijek ne okači kopačke o klin.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.