LIČNOST DANA

Denis Huseinbašić: Novi "Zmaj"

Konačno je odlučio i izabrao Bosnu i Hercegovinu

Huseinbašić: Biser Kelna. Platforma X

22.2.2024

Talentirani 22-godišnji veznjak Kelna Denis Huseinbašić novi je igrač reprezentacije Bosne i Hercegovine.

Nakon brojnih peripetija i nejasnoća oko njegovog statusa jučer je stigla zvanična potvrda – Huseinbašić je naš i bit će veliko pojačanje za „Zmajeve“. Bio je između Njemačke i BiH, ali sada je konačno poznato za koju reprezentaciju će igrati.

I ranije je trebao igrati za BiH, ali se u martu prošle godine nije pojavio na okupljanju zbog „privatnih obaveza“. Ljetos je potom igrao za mladu reprezentaciju Njemačke na Evropskom prvenstvu. Navijači u BiH su mislili da je Huseinbašić izgubljen, spominjali su ga kao „novi slučaj Zlatana Ibrahimovića“, ali, srećom, biser njemačkog bundesligaša igrat će za BiH.

Radi se o igraču koji igra jednostavno, ne petlja loptom, razumije igru, a dobar je i u završnici. Ove sezone je sakupio tri asistencije na 18 utakmica za Keln. Huseinbašić je pažnju na sebe skrenuo nevjerovatnim skokom. U dvije godine je napredovao od omladinskog pogona četvrtoligaša do Bundeslige. Nije to prošlo neopaženo, pa su ga Nijemci zvali u mladu reprezentaciju, a od sada će nositi dres Bosne i Hercegovine.

Denis Huseinbašić rođen je 3. jula 2001. godine u Erbahu, Njemačka. Njegov otac Remzija je iz Fojnice, majka Taiba iz Banje Luke, a, kako tvrde ljudi bliski veznjaku – on voli Bosnu. Sada će imati priliku to i dokazati.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.