LIČNOST DANA

Vinko Marinović: "Doktorska disertacija"

Na putu je da osvoji titulu prvaka BiH s trećim različitim klubom

Marinović: Pripada samoj kremi bh. stručnjaka. FK Borac

12.3.2024

Rijetko se koji trener u Bosni i Hercegovini suočavao s nipodaštavanjem postignutih uspjeha kao Vinko Marinović, šef stručnog štaba banjalučkog Borca. Posebno je to bio slučaj nakon neslavno završene epizode u Sarajevu. Međutim, mnogi zaboravljaju da je Marinović na putu da se okiti titulom prvaka BiH i u trećem klubu. Uspio je to sa Zrinjskim u sezoni 2015./2016. i u Sarajevu u skraćenoj sezoni 2019./2020.

Sada je na red došao uspjeh i s Borcem. Može se raspravljati da li su oni tu titulu kupili na autopijaci ili su vlasnici dušu đavolu prodali da bi došli do uspjeha. Za to niko dokaza nema. Ono za šta imamo je kompaktnost u igri i apsolutno razumijevanje svakog igrača šta se od njega traži u datom trenutku.

Vrhunac je došao u Mostaru na gostovanju kod Zrinjskog. Banjalučani od nastanka Premijer lige BiH u ovom formatu su samo dva puta prošli neporaženo na stadionu „Pod Bijelim brijegom“, ali i tu su kletvu skinuli.

“Doktorska disertacija” Vinka Marinovića o temi spremanja derbija bila je na vidjelu u ovom susretu. Zrinjski je na svom stadionu dobivao i mnogo ozbiljnije protivnike, ali Banjalučani su došli s ciljem – tri boda i ništa drugo. To su i uspjeli učiniti. Ne pamti se ni da je neko toliko izdominirao „Plemiće“ na njihovom terenu. Jednostavno, Vinko je još jednom pokazao zašto pripada samoj kremi bh. stručnjaka, nakon što je u ovoj igri razbio svog protivnika.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.