LIČNOST DANA

Haris Tabaković: Ne mogu mu ništa

Nezaustavljivo rešeta protivničke mreže u „Cvajti“

Tabaković: Prvi je strijelac „Cvajte“. Društvene mreže

22.4.2024

Nakon Edina Džeke, Vedada Ibiševića, Sergeja Barbareza... BiH ponovo ima dva rasna golgetera u Njemačkoj. Dok je Ermedin Demirović noćna mora svih odbrana u Bundesligi, u „Cvajti“ je bez premca Haris Tabaković.

Iako njegova Herta ne briljira, Tabakovića ništa ne može zaustaviti. Za vikend je ponovo bio dvostruki strijelac i sada na svom kontu ima 23 gola u 2. Bundesligi, čime se učvrstio na čelu liste strijelaca i pobjegao Kristosu Colisu (Christos Tzolis), koji ima tri pogotka manje.

Tabaković je ljetos stigao u Berlin iz bečke Austrije za svega 500.000 eura. Onaj ko je predložio čelnicima Herte da ga dovedu napravio je sjajan posao, a Tabaković je isplatio svaki cent uložen u njegov dolazak.

Igra sjajno, dobro sarađuje sa svojim saigračima, ali ono što je najbitnije – nemilosrdno trese protivničke mreže, ono zbog čega je i došao.

Haris Tabaković rođen je 20. juna 1994. godine u švicarskom Grenhenu. Karijeru je počeo u Jang Bojsu, a igrao je još za Vil, Grashopers, Debrecen, Diosgjor, Lustenau, Austriju Beč, a od ovog ljeta je član Herte. Za reprezentaciju Bosne i Hercegovine odigrao je jednu utakmicu.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.