OD 12. DO 17. APRILA

Otvoren 34. sajam knjiga u Sarajevu: Više od 120 izdavača

Sarajevo svakog aprila postaje glavna destinacija spisatelja i izdavačkih kuća iz BiH i svijeta

Veliki broj posjetilaca danas na sajmu. N. Šaljić

Piše: Eldar Abaz

12.4.2023

U dvorani "Mirza Delibašić" u Centru Skenderija danas je svečano otvoren 34. internacionalni sarajevski sajam knjiga, na kojem učestvuje više od 120 izdavača iz Bosne i Hercegovine, regiona i šire.

Sajma knjiga se ove godine održava od 12. do 17. pod motom "Autorska prava i slobode".

Glavna destinacija

Sarajevo svakog aprila postaje glavna destinacija pisaca i izdavačkih kuća iz BiH i svijeta. Važno obilježje i ovogodišnjeg Sajma knjiga su brojne promocije, prezentacije, predavanja, okrugli stolovi i izložbe. 

Sajam knjiga - Avaz
Sajam knjiga - Avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+2

Učesnici će se predstaviti kroz niz tema važnih za književnost, izdavaštvo i kulturu, te će biti upriličen bogat prateći program.

Raznolik sadržaj

Sajam knjiga obilježit će brojni događaji i susreti pisaca, izdavača iz BiH i svijeta i nastup kulturnih centara koji djeluju u našoj zemlji.

Sajam je ove godine stavio u funkciju 33 posto više prostora u odnosu na prošlu godinu i više od 120 izdavača na 110 štandova imaju na raspolaganju ukupno 4.500 metara kvadratnih u dvorani Mirza Delibašić.

Posjetioci će imati priliku da kupe knjige različitih autora s različitim tematikama. Tako da će moći pronaći knjige vjerskog, naučnog sadržaja, ali i knjige velikih književnih imena poput Ive Andrića, Derviša Sušića i mnogih drugi.

Osim toga, posjetioci će imati priliku da upoznaju mnoge autore knjiga na njihovim štandovima.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.