KULTURNI DOGAĐAJ

U sarajevskom Ateljeu "Figure" održat će se promocija knjige "Vlasta"

Vlastimir Mijović rođen je 1956. u Foči, od 1964. je živio u Sarajevu

Mijović: Čuveni novinar. Arhiv

A. H.

10.5.2023

U sarajevskom Ateljeu Figure, u petak od 20 sati održat će se promocija knjige "Vlasta" u izdanju Art Rabic, Mikulić knjige prema ideji Nijaza Skenderagića.

Vlastimir Mijović rođen je 1956. u Foči, od 1964. je u Sarajevu gdje se školovao od osnovne, a završio fakultet političkih nauka.

Bio je novinar, urednik, voditelj i urednik tv emisija (argumenti i otvorena vrata), politički komentator, dopisnik iz Moskve.

Napisao je više hiljada novinarskih tekstova, a imao stotine nastupa na radio i tv programima. Novinar je godine 1998. po izboru Udruženja novinara.

Uz sjećanja u promociji učestvuju: Nijaz Skenderagić, Luna Zimić-Mijović, Dževdet tuzlić, Nada salom, Fahrudin Đapo dok će se muzički predstaviti Melika Hadžić, Dragana Glumac, ali skenderagić, Dado Zimić, Senad Tafro…

- Da je bio jedan svojevrsni hodajući voz, oči su mu bile prozori kupea sa kojeg je na svoj grad i domovinu gledao sa najvećim ponosom prepun ljubavi i poštovanja šta dodati jedino stanice rođendana brojati na šinama vječnosti - ovako ga opisuje kćerka Luna. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.