PROMOVIRANA SINOĆ

Skenderagić: Knjiga o Vlastimiru Mijoviću je pokušaj da naš drug ne ode prebrzo u zaborav

Vlastini tekstovi i prilozi njegovih prijatelja u ovoj knjizi, mogu poslužiti kao svojevrsni udžbenik, poručio je Skenderagić

Sa sinoćnje promocije. Facebook

H. J. I.

13.5.2023

U Ateljeu Figure u Sarajevu promovirana je, u petak navečer, knjiga "Vlasta", o novinaru Vlastimiru Mijoviću. Knjiga je nastala prema ideji Nijaza Skenderagića i uz pomoć i saradnju njegovih kolega i prijatelja, a objavljena je u izdanju Art Rabic - Mikulić knjige.

Nakon sinoćnje promocije, Skenderagić se oglasio na Facebooku. 

"Još brže blijede sjećanja"

- Naši suvremenici prebrzo umiru, a još brže blijede sjećanja. Sve se manje zna o njima. Sve brži je pad u bespovratno mrtvu prošlost. Još ćemo kad nekog znamenitog pomenemo naći puno izraza: slavan, čuven, veličanstven, kultni, legendarni, ugledni, najpoznatiji…

A šta znamo, šta pamtimo, šta činimo da sjećanje ne ode u mrtvu prošlost?

Gotovo ništa ili na razini slučaja. A puno je velikih ljudi hodalo ovim gradom i ovom državom. Volio bih da se češće knjigom, izložbom, sportskom manifestacijom, koncertom, danima muzike, druženjem sjetimo tih i takvih.

Knjiga o Vlastimiru Mijoviću Vlasti njegovih najbližih, njegovih kolega, prijatelja je pokušaj da naš drug Vlasta ne ode prebrzo u zaborav.

Putokaz današnjim i budućim novinarima

Hvala svima koji su dali svoj doprinos u tome.

Vlastini tekstovi i prilozi njegovih prijatelja u ovoj knjizi, mogu poslužiti kao svojevrsni udžbenik, putokaz današnjim i budućim novinarima kako treba živjeti novinarstvo.

Hvala autorima:

Gordan Mijović, Luna Lozić, prof. dr. Jovan Komšić, Emir Habul, Zoran Simić, Ahmed Burić, Zlatko Dizdarević, Manojlo Tomić, Mile Stojić, Nada Salom, Midhat Ajanović, Nerzuk Ćurak, Ivan Orlić, Slobodan Stajić, Fahrudin Đapo, Zehrudin Isaković, Ramo Kolar, Branko Tomić, Emir Hadžihafizbegović, Nermin Mahmutović, Adnan Kreso, Mirsad Đugum, prof. dr. sc. Aziz Šunje, Goran Mikulic, Zsigmond Istvan, Adnan Dervišević - napisao je Skenderagić-

Vlastimir Mijović rođen je 1956. u Foči, od 1964. je u Sarajevu gdje se školovao od osnovne, a završio Fakultet političkih znanosti. Bio je novinar, urednik, voditelj i urednik tv emisija, politički komentator, dopisnik iz Moskve, glavni i odgovorni urednik. Napisao je više hiljada novinarskih tekstova, a imao stotine nastupa na radio i tv programima. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.