POVODOM DANA GRADA

Konjičanima predstavljena knjiga "Stoljeće života" Natalije Palac

O knjizi koja obrađuje djelovanje časnih sestara franjevki i njihov karitativni rad govorila je Kata Ostojić

Sa promocije. Grad Konjic

FENA

24.6.2023

U povodu obilježavanja Dana grada Konjica u petak navečer u dvorani Župe i Franjevačkog samostana u Konjicu promovisana je knjiga "Stoljeće života” Natalije Palac.

O knjizi koja obrađuje djelovanje časnih sestara franjevki i njihov karitativni rad govorila je Kata Ostojić.

Govoreći o aktuelnom djelovanju, naglasila je kako u Konjicu danas živi pet časnih sestara te da bi ih uskoro moglo biti i više. Obnavljaju svoj dom i trude se pomoći svima koliko su u prilici, dodala je.

Sestra Kata Ostojić zahvalila je Gradskoj upravi na pomoći u obnovi doma i na prilici da u sklopu Dana grada Konjica javnosti predstave svoj rad.

Uz brojne Konjičane promociji je prisustvovao i gradonačelnik Konjica Osman Ćatić, koji je naglasio kako se kroz ovu knjigu može vidjeti da su sestre franjevke osobe koje stavljaju sebe i svoj život na raspolaganje da bi drugima bilo ljepše i ugodnije.

- O značaju njihovog rada i aktivnostima najbolje govori naslov knjige 'Stoljeće života'. Rad naših konjičkih sestara je utkan u same temelje grada Konjica i drago mi je da su prihvatile da budu dio ovakvih i sličnih programa u ovom gradu. Hvala još jednom za sve što činite za našu zajednicu, za grad Konjic i sve ljude dobre volje - kazao je Ćatić.

Članice sestarskog zbora iz Mostara i članovi klape Dobrkovići iz Širokog Brijega svojim nastupima tokom kojih su izvodili duhovne pjesme uljepšali su večer u kojoj su uživali Konjičani svih generacija, saopćeno je iz Gradske uprave Konjica.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.