VELIKANI

Abdulah Sidran za „Avaz“: Svi plačemo za Markom, ne može nam to stati u glavu

Sidran nam je rekao da bi se on ružno osjećao ako bi se javnost bavila njegovim zdravstvenim stanjem pored toliko ozbiljnijih i težih problema u našoj

Abdulah Sidran. Facebook

24.8.2023

Veliki umjetnik, akademik i živa legenda Abdulah Sidran (78) proteklih je dana bio na liječenju na Odjelu hirurgije Opće bolnice "Prim. dr. Abdulah Nakaš" u Sarajevu.

Kako je tada za "Avaz" rekao predsjednik Upravnog odbora Opće bolnice "Prim. dr. Abdulah Nakaš" Sead Željo, u toku je kliničko ispitivanje, a stanje akademika je stabilno.

Napustio bolnicu

Sudeći prema objavama na društvenim mrežama, Sidran je napustio bolnicu, prošetao je i svojim Sarajevom, a prijatelji mu ne prestaju slati želje za što brži oporavak.

Mada se Sidran distancirao od javnosti, jučer se javio na poziv „Dnevnog avaza“.

Kazao nam je da bi se on ružno osjećao ako bi se javnost bavila njegovim zdravstvenim stanjem pored toliko ozbiljnijih i težih problema u našoj društvenoj zajednici.

Ono što ga posljednjih dana najviše zaokuplja jeste smrt književnika Marka Vešovića.

- Svi plačemo za Markom, ne može nam to stati u glavu. On je bio prijatelj mog života, 50-60 godina - rekao je Sidran za „Avaz“.

Posjeta sestre

Dok je bio u bolnici, Sidrana je, kako je objavio na Facebooku, posjetila supruga Sabija, a kada je izašao, obišla ga je sestra Edina, sa sinom Miranom.

Odlazak prijatelja

Sidran je duboko potresen smrću prijatelja Marka Vešovića, od koga se oprostio statusom na Facebooku.

- Nije bilo boljeg čovjeka, pisca, pjesnika i tumača poezije. Mir njegovoj duši, nama plač i tuga beskrajna - napisao je Sidran na Facebooku.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.