SRBIJA

Žena u Loznici nema koronavirus, a zaraženi muškarac je stabilno

Zaraženi pacijent, koji je prvi i za sada jedini slučaj koronavirusa u Srbiji, leži na Infektivnom odjeljenju subotičke bolnice i stabilno je, dobro se osjeća i nema temperaturu

Loznica: Žena iz Švicarske smještena u bolnicu. Agencije

Avaz.ba / Fena

7.3.2020

Muškarac u Subotici koji je zaražen koronavirusom, u stabilnom je stanju i nema temperaturu, a žena iz Švicarske koja je u petak smještena na Infektivno odjeljenje lozničke bolnice u Srbiji, negativna je na taj virus, prenosi Radio-televizija Srbije.

Žena je u petak smještena na Infektivno odjeljenje bolnice u Loznici, jer je imala simptome koji su se dovodili u vezu sa koronavirusom.

Svi neophodni uzorci poslati su na Institut "Torlak" i testovi pokazuju da nema koronavirus.

Zaraženi pacijent, koji je prvi i za sada jedini slučaj koronavirusa u Srbiji, leži na Infektivnom odjeljenju subotičke bolnice i  stabilno je, dobro se osjeća i nema temperaturu.


Članovi porodice zaraženog negativni su na koronavirus. Ilustracija

Pacijent je primljen na odjeljenje koje je pripremljeno mjesec ranije sa svim neophodnim materijalom, lijekovima i drugim sredstvima.

Članovi porodice zaraženog negativni su na koronavirus, a trebalo bi da nadležni narednih dana ispitaju i provjere sve ljude s kojima je 43-godišnji muškarac bio u kontaktu u prethodne dvije sedmice.

Podsjetimo, on je prije nekoliko dana boravio u Budimpešti i sam se javio nadležnim organima.

Od posljednjeg izvještaja Ministarstva zdravlja Srbije u petak u 18 sati, testirani su uzorci ukupno osam osoba, koji su negativni na koronavirus.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.