ZAGREB

Četvero privedenih zbog sramotnog transparenta protiv Srba

Navijači držali natpis "J***t ćemo srpske žene i djecu" te imali zastavu HOS-a

Incident osudio i premijer Plenković te ministar Božinović. Ilustracija

Avaz.ba / 24.sata.hr

12.6.2020

Na fotografiji snimljenoj u četvrtak navečer u Zagrebu vide se mladi navijači kako drže natpis "J***t ćemo srpske žene i djecu". Osim tog trasnparenta imali su i zastavu HOS-a.

Iz policije su naveli da su po prijavi o narušavanju javnog reda i mira u Kustošijanskoj ulici u Zagrebu na mjesto događaja odmah bili upućeni policijski službenici. Iz PU zagrebačke su naveli da na licu mjesta nisu zatekli niti neposredno svjedočili protupravnom ponašanju.

- S obzirom na naknadno objavljenu fotografiju na pojedinim društvenim mrežama, u to kriminalističko istraživanje bit će uključeno i utvrđivanje okolnosti njenog nastanka. Dosadašnjim postupanjem policije, u službene prostorije dovedene su četiri osobe koje se dovodi u vezu s događajem - kažu u policiji.

Podsjećamo fotograf Nikola Šolić u četvrtak je u Zagrebu, na Kustošiji, snimio i na svom Facebook profilu objavio prizor navijača  koji drže natpis 'J**at ćemo srpske žene i djecu', uz slovo 'u' pretvoreno u ustaško. Mladići koji pokazuju taj transparent uz to su izvjesili i HOS-ove zastave, a stoje na zidiću na kojem piše 'Dinamo svetinja'.


Događaj, koji je zgrozio brojne građane, osudio je i premijer Andrej Plenković.

- Nisam vidio, ali bilo što takvoga najoštrije osuđujem, mislim da tome nema mjesta u javnom prostoru. To je neprihvatljivo i za svaku osudu, tko god je to napravio - poručio je Plenković.

Oglasio se i ministar unutarnjih poslova Davor Božinović:

-  Riješit ćemo ovaj slučaj, kao i svaki koji poziva na nasilje i etničku netrpeljivost i u to ne treba ni malo sumnjati - ustvrdio je Božinović.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.