CRNA GORA

Završeno saslušanje: Pušten Dragan Brković

Službenici Specijalnog policijskog tima priveli su juče četiri osobe osumnjičene da su zloupotrijebile službeni položaj i nesavjesno radile

Brković: Vlasnik kompanije „Vektra“. Arhiv

E. H.

5.2.2021

Specijalni policijski tim priveo je jutros u Crnoj Gori vlasnika kompanije „Vektra“ Dragana Brkovića i još četiri osobe u okviru istrage o aferi „Abu Dabi fond“, objavio je na Twiteru potpredsjednik Vlade Dritan Abazović.

Nakon saslušanja kod specijalne tužiteljke Stojanke Radović Brković je pušten.


- Specijalni policijski tim priveo Dragana Brkovića, vlasnika „Vektre“ i još četiri lica. Uskoro i dopuna krivične prijave dokumentima do kojih su došli Vlada i nadležno ministarstvo. Biće zanimljivo. Nulta tolerancija na korupciju – napisao je Abazović.

Podsjećamo, službenici Specijalnog policijskog tima priveli su juče četiri osobe osumnjičene da su zloupotrijebile službeni položaj i nesavjesno radile prilikom raspodjele i trošenja novca od kredita iz Abu Dabi fonda.

Privedeni su donedavni predsjednik Investiciono razvojnog fonda Zoran Vukčević, funkcioner SDP-a i nekadašnji ministar poljoprivrede u Vladi Crne Gore Budimir Mugoša i inženjer građevinstva iz Instituta ovlašćenjih procjenjivača Crne Gore Milan Adžić, a nakon saslušanja im nije određeno tužilačko zadržavanje.

Abu Dabi fond za razvoj je državna agencija Ujedinjenih Arapskih Emirata, koji je 2015. obezbijedio kredit od 50 miliona dolara za podsticaj poljoprivrede na sjeveru Crne Gore. Novac je dijeljen preko tadašnjeg ministarstva poljoprivrede na čijem je čelu bio Petar Ivanović.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.