CRNA GORA

Đukanović razgovarao sa Si Đinpingom: Kineske investicije su dobrodošle

Đukanović je, čestitajući stogodišnjicu Komunističke partije Kine, rekao da je ona pod vođstvom Si Đipinga postigla velike rezultate

Milo Đukanović. Agencije

Fu. M.

26.5.2021

Crna Gora želi da unaprijedi saradnju sa Kinom u oblasti infrastrukture, trgovine, obrazovanja, kulture i turizma, a investicije kineskih kompanija su dobrodošle, saopćio je crnogorski predsjednik Milo Đukanović u telefonskom razgovoru sa kineskim predsjednikom Si Đinpingom.

Si Đinping je ocijenio da su dvije zemlje, u okviru inicijative Pojas i put i saradničkog mehanizma Kine i CIE, postigle dobre rezultate u oblasti saobraćajne infrastrukture i energetike i najavio spremnost Kine da pomogne Crnoj Gori u borbi protiv korona virusa.

Kako se navodi, kineski predsjednik je kazao i da su spremni da sa Crnom Gorom nastave tradicionalno prijateljstvo, učvrste političko povjerenje i sarađuju u oblasti saobraćaja i drugih sektora, kako bi se odnosi dvije zemlje unaprijedili i doprinijeli blagostanju oba naroda.

On smatra da dvije zemlje treba blisko da sarađuju u međunarodnim multilateralnim poslovima. Si Đinping je podsjetio da je na nedavnom samitu Kine i CIE postignut širok konsenzus i napravljen važan angažman za razvoj tog mehanizma.

Đukanović je, čestitajući stogodišnjicu Komunističke partije Kine, rekao da je ona pod vođstvom Si Đipinga postigla velike rezultate i dodao da je uvjeren da će postići i veće.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.