VELIKO PRIZNANJE

Legendarni Dragan Stojković Piksi i Svetislav Pešić primili nagradu

Orden Karađorđeve zvijezde drugog stepena, dobio je i bivši fudbaler i proslavljeni trener Velibor Bora Milutinović

Stojković je aktuelni selektor Srbije. RTS

M. K.

28.6.2022

U Palati "Srbija" održana je svečanost povodom dodjele Vidovdanskih odlikovanja i stupanja na dužnost predsjednika Republike u drugom mandatu.

Za istaknute zasluge orden su dobili akademici, reditelji, glumci, sportski treneri i drugi. 

Selektor fudbalske reprezentacije Srbije Dragan Stojković Piksi, nakon što je primio orden Karađorđeve zvezde drugog stepena, rekao je da je "svako društveno priznanje mnogo više društvena obaveza nego nagrada" i poželio da "svi u Srbiji i iz nje svaki Vidovdan dočekaju u sve većoj slobodi i miru".

- Priznanje koje sam danas dobio naslovljeno je na moje ime i prezime, ali ja ga razumijem kao priznanje i svima onima koji su učestvovali u pobjedama koje sam proslavljao, kao i u porazima iz kojih sam učio, istakao je Stojković.

Pešić sa ordenom. RTS

Napomenuo je da prihvata orden kao podršku cijeloj fudbalskoj reprezentaciji da nastavi dosadašnje uspjehe i da na svjetskom prvenstvu postigne najbolje rezultate.

Orden Karađorđeve zvezde drugog stepena, dobio je i Svetislav Pešićproslavljeni srbijanski košarkaš i aktuelni selektor Srbije, te nekada čuveni košarkaš "Bosne" s kojom je osvojio Evropsko prvenstvo 1979. godine.

Orden je primio i bivši fudbaler i proslavljeni trener Velibor Bora Milutinović. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.