13. JULI

Predsjednik Njemačke uputio čestitku Đukanoviću povodom Dana državnosti Crne Gore

Budite sigurni da će Njemačka Crnu Goru na njenom putu u Evropsku uniju i ubuduće snažno podržati, napisao je Štajnmejer u čestitci

Đukanović i Štajnmajer s jednog od ranijih susreta. Predsjednik.me

E. Ć. / CDM

12.7.2022

Predsjednik Republike Njemačke Frank-Valter Štajnmajer (Walter Steinmeier) uputio je Predsjedniku Crne Gore Mili Đukanoviću čestitku povodom 13. jula – Dana državnosti Crne Gore, saopćeno je iz Kabineta predsjednika.

- Srdačno Vam čestitam u svoje ime i u ime svojih zemljaka povodom Dana državnosti Crne Gore – dana kada je Crna Gora prvi put u svojoj historiji bila priznata kao nezavisna država 13. jula 1878. godine.

Crnu Goru i Njemačku povezuje blisko partnerstvo, kako bilateralno, tako i kao saveznici u NATO savezu, kao partneri u međunarodnim organizacijama i u okviru Berlinskog procesa koji se vodi u cilju intenziviranja regionalne saradnje zemalja zapadnog Balkana.

Sada je ključno da se unaprijedi integracija Crne Gore u Evropsku uniju. Pregovori o pristupanju Vaše zemlje Evropskoj uniji su već prilično odmakli. Tim važnije je sada da se započeti proces sprovođenja reformi bez odlaganja, predanim, ciljanim radom vodi kraju.

Budite sigurni da će Njemačka Crnu Goru na njenom putu u Evropsku uniju i ubuduće snažno podržati - napisao je Štajnmajer u čestitki, prenosi CDM.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.