POTRAGA TRAJALA OSAM SATI

Pronađena djevojčica Nina, kako je uspjela pobjeći iz vrtića i dalje nije poznato

Za djevojčicom je tragao tim policije, tragali su i taksisti, sportisti, planinari, predstavnici lokalne samouprave

Djevojčica je nestala jutros oko devet sati. Agencije

Z. K. / Blic

21.9.2022

Djevojčica Nina (5) iz Srbije pronađena je nakon osmosatne potrage, međutim, kako je uspjela da pobjegne iz vrtića i dalje nije poznato.

Za djevojčicom je tragao tim policije, tragali su i taksisti, sportisti, planinari, predstavnici lokalne samouprave i svih javnih ustanova teritoriji općine Kladovo, kao i veliki broj građana. Podizani su i dronovi, ali, kako nezvanično saznaje "Blic", nisu u pitanju policijski.

Također, kako nezvanično saznaje Blic, Osnovno javno tužilaštvo u Negotinu naložilo je policiji da prikupi sva potrebna obavještenja i da dostavi izvještaj o događaju kako bi se utvrdilo da li ima elementata nekog krivičnog djela i ako ima protiv koga.

Podsjetimo, djevojčica je nestala jutros oko devet sati, kada je navodno, sama napustila dvorište vrtića Neven" u Kladovu. Nešto poslije 9 sati Ninina mama Sanja Anđelić kaže za "Blic" da su je iz vrtića zvali oko 9.30 sati i obavijestili je o nestanku.

- Oni (iz vrtića) su me zvali da mi kažu da je ona izašla kroz neku kapiju i da je počela da bježi iz vrtića - rekla je Ninina mama Sanja za "Blic".


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.