CRNA GORA

Podgorica: Prijeteće poruke novinarima Gradske RTV

Sa iste mejl adrese je ranije prijećeno i urednici M portala Danici Nikolić

Gradska RTV: Osuda prijetnji novinarima. Gradska RTV

E. Ć. / Pobjeda.me

26.10.2022

Novinari podgoričke Gradske RTV Milica Pavičević i Senad Pećanin dobili su prijeteće poruke koje su im upućene putem jedne mejl adrese, javlja crnogorska Pobjeda. 

U prijetećim porukama se pominje i novinar tog lista Duško Mihailović, što je za Pobjedu potvrdila urednica Gradske RTV Tamara Nikčević. Sa iste adrese je ranije prijećeno i urednici M portala Danici Nikolić.

Nikolić je rekla za "Pobjedu" da je policija, u slučaju prijetnji njoj i M portalu, brzo reagovala i pronašla osobu koja je poslala mejlove, dodavši da se radi o osobi koja je van Crne Gore, kao i da im je u međuvremenu stiglo još nekoliko prijetećih mejlova.

Povodom prijetnji novinarima Gradske RTV, oglasili su se iz "Akcije za ljudska prava (HRA)", te naveli da očekuju da nadležno državno tužilaštvo "slučaj prijetnji novinarima Gradske TV i Pobjede hitno istraži i procesuira, bez ikakve tolerancije prema prijetnjama smrću i promociji mržnje", ističući da novinari moraju biti sigurni u demokratskoj državi.

Iz Centra za građansko obrazovanje (CGO) su poručili da je zastrašivanje novinara pokušaj ograničavanja slobode izražavanja i medijskih sloboda.

- CGO osuđuje prijetnje upućene Milici Pavićević i Senadu Pećaninu sa Gradske TV. Donosioci odluka i nadležni organi ne smiju dozvoliti da taj odnos prema novinarima postane nova normalnost. Zastrašivanje novinara je pokušaj ograničavanja slobode izražavanja i medijskih sloboda - napisali su iz CGO-a na Twitteru.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.