U PETROVCU

Nacional-šovinističko orgijanje na utakmici niželigaša u Crnoj Gori i skandiranje "Ajmo Srbi je** Turke"

Rezultat utakmice na kraju nije bio ni bitan, poražen je svako normalan

Sramotno "gostoprimstvo" u Petrovcu. Antena M

E. Ć. / Antena M

31.10.2022

Na utakmici niželigaša Petrovca i Jezera u Crnoj Gori stigle su užasne slike, sramotna ikonografija i repertoar pjesama koje su zasjenile sportski događaj i rezultat.

Umjesto očekivane sportske priredbe u Petrovcu su se gledalo i slušalo nacional-šovinističko orgijanje najgore vrste. Rezultat utakmice na kraju nije bio ni bitan, poražen je svako normalan. 

Iz FK Jezero su nakon utakmice za "Antenu M" prokomentarisali "gostoprimstvo" u Petrovcu.

- Izražavamo duboko žaljenje zbog toga što smo neposredno pred početak, ali i tokom fudbalske utakmice Petrovac - Jezero, svjedočili scenama za koje smo sigurni da im nije mjesto na sportskim manifestacijama. Svi donosioci odluka bi, shodno svojim ovlaštenjima, morali da daju potreban doprinos da se ovakva, u najmanju ruku nesportska praksa, ne ponavlja.

Naš klub je uvijek bio, ali i danas može da bude primjer svima drugima kako se, bez upliva politike i bilo kojeg drugog neprimjerenog sadržaja, može sportski navijati za svoj klub. Uostalom, zahvaljujući takvoj čistoj i iskrenoj emociji, opstajemo i bilježimo uspjehe sve vrijeme - saopćili su iz FK Jezero.

Javnost očekuje reakciju Fudbalskog saveza Crne Gore, a portal "Antena M" navodi kako stadion u Petrovcu nije jedini koji je, poodavno, pretvoren u poligon za nacionalizam i promociju politike.

U videu se čuju četničke pjesme i skandiranje "Ajmo Srbi je** Turke".



Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.