SVJETSKI EKONOMSKI FORUM

Vučić o rasporedu sjedenja u Davosu: Nisam htio u prvi red, molili su me tri puta

Komentari takvi, naročito kada imate teške dane pred ozbiljne razgovore, za mene su dio dobre zabave, kazao je

Screenshot: Tanjug

S. S.

19.1.2023

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić smatra da je delegacija Srbije u Davosu uradila ono zbog čega je došla, a to je predstavljanje te države kao dobre investicione destinacije.

Vučić se osvrnuo i na raspored sjedenja na panelu, a što je bila tema pojedinih medija. Naime, pisanja su o tome da je predsjednik Srbije izdvojen od ostalih lidera.

"Moj je izbor gdje ću sjesti"

- Za razliku od nekih drugih panela gdje je jasno bilo napisano ime i prezime gdje treba da se sjedi, ovdje toga nije bilo - rekao je on u izjavi za medije poslije panela.

Kako je istakao, komentari o rasporedu sjedenja nisu mjerodavni.

- Molili su me tri puta da pređem u prvi red, nisam želio. Komentari takvi, naročito kada imate teške dane pred ozbiljne razgovore, za mene su dio dobre zabave. Nije važno gdje sam sjeo, to je moj izbor. Također, uvijek mislim da je važnije šta sam rekao, a vjerujem da sam dobro govorio o Srbiji - rekao je Vučić.

Potreba očuvanja stabilnosti

Učesnici panela razgovarali su o izazovima sa kojima se suočavaju zemlje Zapadnog Balkana i potrebi očuvanja stabilnosti, stvaranju uslova za podsticanje ekonomskog rasta zemalja, a ukazano je na neophodnost rješavanja zamrznutih sporova.

Vučić je na panelu "Širenje evropskog horizonta" koji se održava u okviru Svjetskog ekonomskog foruma naveo i da siguran da Srbija neće uskoro postati dio EU i da je pomalo pesimista kada je pitanje mogućnosti ulaska u EU, kao i da je popularnost i povjerenje u regionu prema EU opalo.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.