PRONAĐENO I ORUŽJE

"Lezi dole, lezi dole": Uhapšena grupa koje je nasilno htjela da ruši Vučića

Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 sati i oni će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni nadležnim tužilaštvima

Hapšenje zbog napada na državu. MUP RS

D. H. / Blic.rs

16.2.2023

"Lezi dole, lezi dole", naređuje policija ekstremistima koji su jučer nasilno htjeli da sruše vlast i prijetili ubistvom predsjedniku Aleksandr Vučiću.

"Pozivanje na nasilnu promjenu ustavnog poretka"

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, u saradnji sa Bezbjednosno-informativnom agencijom i nadležnim tužilaštvima u Beogradu i Novom Sadu, uhapsili su D. K. (35) , D. Z. (52) i D. B. (36) zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično djelo pozivanje na nasilnu promjenu ustavnog uređenja, dok se D. B. tereti i za krivično djelo nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija.

Trojica uhapšenih terete se da su pozivali građane da se okupe u većem broju u Beogradu i da nasilno sruše Vladu i predsjednika Republike Srbije.

Pronađeno oružje

Policija je kod D. B. pronašla karabin sa optikom i pripadajućom municijom koji mu je, kako se sumnja, prethodno predao M. J., koji je uhapšen zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično djelo nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija. M. J. je, kako se sumnja, to oružje prethodno otuđio, pa se tereti i za krivično djelo teška krađa.

Zbog sumnje da je izvršio krivično djelo nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija uhapšen je i I. T. (28).

Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 sati i oni će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni nadležnim tužilaštvima.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.