SKUPŠTINA CRNE GORE

Vučićev dolazak na inauguraciju Milatovića usmeno potvrđen protokolu

Još nije formalizovano zvaničnom potvrdom

Hoće li Vučić na Milatovićevu inauguraciju. Printscreen

N. Aj. / Vijesti.me

20.5.2023

Novoizabrani predsjednik Crne Gore Jakov Milatović položit će danas zakletvu na sjednici Skupštine Crne Gore, čime stupa na dužnost. 

Ističe Milin mandat

Inauguracija se održava na dan kada ističe petogodišnji mandat njegovom prethodniku Milu Đukanoviću.

Oko 200 zvanica diplomatskog kora, domaćih i međunarodnih zvaničnika bit će prisutno na svečanosti, a među njima je većina predsjednika država zemalja regiona, specijalni izaslanici SAD, Velike Britanije i Njemačke, kao i premijer Bugarske Galab Donev.

Iako je Milatović u izjavi za medije najavio dolazak predsjednika Srbije Aleksandra Vučića zvanične potvrde toga, kako je rečeno “Vijestima”, nema. Iz državnog protokola Srbije usmeno su Diplomatskom protokolu najavili Vučićev dolazak, ali to još nije formalizovano zvaničnom potvrdom, rekao je izvor “Vijesti”.

Ko je potvrdio

Za sada je izvjesno da dolaze predsjednik Hrvatske Zoran Milanović, članovi Predsjedništva BiH Željka Cvijanović i Željko Komšić, predsjednik Albanije Bajram Begaj, predsjednica Kosova Vjosa Osmani.

Također i specijalni izaslanici SAD, Velike Britanije i Njemačke za Zapadni Balkan Gabrijel Eskobar (Gabriel Escobar), Stjuart Pič (Stuart Peach) i Manuel Saracin (Manuel Sarrazin).

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.