O SLUČAJU "BURKINI"

Đurović: Zabranjeno je kupanje u odjeći na bazenu, snimak isječen da ispadne da mrzim muslimane

Porastao sam u Baru gdje su tri vjere svetinja i svi dobro znaju moj odnos sa muslimanima, rekao je

Dragan Đurović. Facebook

S. S. / Vijesti.me

7.8.2023

Zakupac plaže Rocky Beach u Utjehi u Baru Dragan Đurović saopćio je danas da je svaki gost dobrodošao u hidžabu na njegovom dijelu plaže Utjeha, ali ne i na bazenima gdje je istaknut pano da nije dozvoljeno kupanje u odjeći zbog higijenskih razloga i otpora njegovih gostiju, prenose Vijesti.me.

On se obratio povodom video snimka koji je danas objavljen na društvenim mrežama na kome se vidi da tjera ljude.

- Držim lokal u Mrkojevićima već 22 godine, gdje je 100 posto muslimanska populacija, a 89 posto gostiju su mi muslimani iz dijaspore sa kojima imam izuzetan odnos. Ne držim svinjsko meso da bi gosti bili sigurni šta jedu. Porastao sam u Baru gdje su tri vjere svetinja i svi dobro znaju moj odnos sa muslimanima. Svaki gost je dobrodošao u hidžabu na mom dijelu plaže Utjeha, ali ne i na bazenima gdje je istaknut pano da nije dozvoljeno kupanje u odjeći zbog higijenskih razloga i otpora mojih gostiju. Izdavalac ležaljki me obavijestio da neki gosti ne žele da prihvate pravila kuće. Kao dobar domaćin, sve sam pokušao da im objasnim, bezuspješno. Predstavio sam se i dozvolio im da me snimaju, ali oni su umjesto moje izjave, isjekli snimak i napravili kao da ja mrzim muslimane - kazao je Đurović za Radio Bar.

On je dodao da je prijavio policiji čovjeka koji je postavio klip i poručio da sutra slijedi krivična prijava.

- Nisam znao da će zloupotrijebiti snimak, ali policija će sve istražiti. Moj odnos prema tri vjere nikad se neće promijeniti dok sam živ. Zanima me čovjek, a ne vjerska pripadnost. Opraštam svima sto su bez ijednog razloga prozivali mene i moju porodicu - poručio je Đurović.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.