AKCIJA SE NASTAVLJA

Svečlja: Postoje indicije da ima još ubijenih napadača

Svečlja tvrdi da je riječ o terorističkoj grupi sačinjenoj iz više kriminalnih grupa

Dželjalj Svečlja. Abaca Press

H. J. I.

25.9.2023

Kosovski ministar unutrašnjih poslova Dželjalj Svečlja izjavio je da postoje indicije da je broj ubijenih napadača u nedjeljnoj akciji na Kosovu još veći.

Kosovska policija je do sada potvrdila da su tri napadača ubijena u Banjskoj i Zvečanu.

Velika količina naoružanja

- Postoje indicije da bi broj ubijenih na njihovoj strani mogao biti i veći, to ćemo saznati i provjeriti blagovremeno - rekao je Svečlja.

Prema njegovim reiječima, Kosovska policija tokom današnje akcije na Kosovu otkrila je veliku količinu naoružanja, a u nekim automobilima pronađene su ruske javne isprave, prenosi Kljan Kosova.

On je istakao da je u pitanju težak i neravan teren, a mogućnost, kako je naveo, „terorista“ da se sakriju u ovim planinama je velika.

"Akcija će trajati koliko god bude potrebno"

Svečlja je dodao da se nastavlja akcija policije u potrazi za napadačima.

- Akcija će trajati koliko god bude potrebno, svaki pojedinac koji je učestvovao u napadu, svaki pojedinac koji je ozbiljno djelovao protiv integriteta i suvereniteta Kosova bit će gonjen do kraja. Nećemo stati - dodao je on za RTK.

Svečlja tvrdi da je riječ o terorističkoj grupi sačinjenoj iz više kriminalnih grupa, ali je dodao i da su neki identifikovani kao pripadnici civilne odbrane, prenosi Koha.

On je rekao da su u akciji u Banjskoj ubijena trojica napadača, dok je šest osoba uhapšeno.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.