NOVI PAZAR

Određen pritvor policajcu: Sumnjiči se da je zlostavljao tiktokera koji je pokazivao dvoglavog orla

Spomenutom policijskom službeniku I. M. određen je pritvor do 30 dana zbog sumnje da je sa N. M. zlostavljao i mučio tiktokera E. B

Tiktoker E. B.: Tužilaštvo će i protiv njega podnijeti prijavu. Screenshot

E. Ć.

4.11.2023

Novopazarski tiktoker E. B. (24) prije dva dana je pretučen u jednom od kafića u svom gradu.

Prethodno je, kako su ispričali svjedoci, vrijeđao prisutne tako što im je pokazivao dvoglavog orla.

Policija u Novom Pazaru uhapsila je policijskog službenika I. M. (36) iz ovog grada, zbog zlostavljanja i mučenja, kao i E. B. (34) iz Novog Pazara, osumnjičenog za izazivanje nacionalne, rasne i vjerske mržnje i netrpeljivosti.

Ova priča je sada dobila epilog. Spomenutom policijskom službeniku I. M. određen je pritvor do 30 dana zbog sumnje da je sa N. M. zlostavljao i mučio tiktokera E. B. 

- Policajac, koji je suspendovan početkom novembra, se sumnjiči da je zajedno sa N.M, 31. oktobra u jednom ugostiteljskom objektu više puta udario E.B, što je snimljeno i kasnije objavljeno na društvenim mrežama. 

Policija je ovaj slučaj procesuriala iako nije prijavljen nadležnima. Pritvor za I.M. je određen zbog opasnosti od mogućeg uticaja na svjedoke i ponavljanja krivičnog djela. Pritvor je također određen i za N.M, ali kako je on u bjekstvu, za istim je raspisana potjernica - potvrđeno je za RINU u Osnovnom sudu.

Tamošnje Tužilaštvo je podnijelo krivičnu prijavu protiv E. B. zbog sumnje da je izazivao nacionalnu, rasnu, vjersku mržnju i netrepeljivost. Ovaj postupak bit će vođen pred pravosudnim organima u Beogradu.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.