DJECA GA OBOŽAVALA

Ovo je peti osumnjičeni za ubistvo djevojčice Vanje Gorčevske

Bore Videvski na društvenim mrežama je dijelio fotografije s djecom koju je obučavao borilačkim vještinama

Bore Videvski. nova.rs

N. Č.

5.12.2023

Peti osumnjičeni za kidnapovanje i ubistvo 14-godišnje Vanje Gorčevske identifikovan je kao Bore Videvski, sportista iz Velesa, prema saopćenju tamošnjih medija. Videvski, koji se trenutno nalazi u pritvoru, uhapšen je u svojoj školi sporta za borilačke vještine.

Videvski je jedan od trojice privedenih osumnjičenih, zajedno s Veliborom Manevom i Vlatkom Kešiševim. Sva trojica se suočavaju s optužbama za otmicu i dvostruko ubistvo, uključujući smrt 74-godišnjeg frizera Pančea Žeževskog iz Velesa.

Bore Videvski, koji je na društvenim mrežama dijelio fotografije s djecom koju je obučavao borilačkim vještinama, bio je poznat po svojoj stručnosti i ljubavi koju je dobijao od polaznika i njihovih roditelja.

Iako još nije poznata uloga Videvskog u zločinu, javne objave na društvenim mrežama otkrivaju da je bio aktivan i motivacioni instruktor. Za osumnjičenim Ljupčom Palevskim-Palčom, koji je navodno pobjegao u Tursku ili Bugarsku, izdata je međunarodna potjernica.

Tužilac Gavril Bubevski izjavio je da je određen pritvor od 48 sati za osumnjičene radi obrade dokaza i obdukcije tijela. Preliminarna istraga je u toku, a javno tužilaštvo će otvoriti postupak nakon dostupnih izveštaja.

Napomenimo da je ministar policije Sjeverne Makedonije Oliver Spasovski ranije izjavio da se otac ubijene Vanje Gorčevske sumnjiči za organizaciju njene otmice. Aleksandru Gorčevskom je takođe određen pritvor od 48 časova.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.