VELES

Kuća ubijenog Žežovskog prazna: Komšije rekle samo jedno

Žežovski, inače nekadašnji frizer iz Velesa, otet je iz svog doma 22. novembra i ubijen je zbog duga od 500 eura

Kuća ubijenog Žežovskog. Telegraf.rs / Marija Milutinović

N. H.

5.12.2023

Cijeli Balkan potresla su ubistva 14-godišnje Vanje Gorčevske i Pančea Žežovskog (74) za koje se sumnja da je ubio isti čovjek.

Automobil Žežovskog iskorišten je za otmicu djevojčice iz Skoplja, a najvjerovatnije su on i djevojčica iz Skoplja ubijeni iz istog oružja.

Žežovski, inače nekadašnji frizer iz Velesa, otet je iz svog doma 22. novembra. Ne zna se gdje je ubijen, a tijelo su ubice zakopale na putu Veles-Skoplje. Tijelo mu je pronađeno proteklog vikenda.

Kako piše Telegraf.rs, u Velesu ništa ne sluti da se dogodio stravičan zločin, zbog navodnog duga samo 500 eura, osim jedne osmrtnice na kojoj piše da se sahrana desila danas.

Dalje nastavljaju da se njegova kuća nalazila u jednoj tihoj ulici, iza koje se nalazi šupa, a ispred bašta. Ulica je, prema njihovim riječima, bila prazna.

Kako pišu, prema riječima komšija Panče je bio dobar čovjek, a jedna mještanka je kazala da ga je poznavala.

Dodala je da dugo nije radio kao frizer i da je navodno ušao u politiku. Ističu da nije bio problematičan i da ga ne znaju po zlu.

Također, mjestani govore da je jedan od osumnjičenih, Velibor Manev, živio 300 metara od kuće Žežovskog. Iz Telegrafa navode da je njemu navodno Žežovski dugovao novac. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.