LJUPČO PALEVSKI

Evo u kojem turskom gradu je pao osumnjičeni za ubistvo Vanje Gorčevske

Palevski je iz Skoplja prevezen do Srbije u vozilu Škode Superb od strane njegovog advokata, nakon čega je smješten u hotel

Ljupčo Palevski. Makedonska policija

N. Č.

6.12.2023

U Turskoj je jučer uhapšen Ljupčo Palevski, glavni osumnjičeni za dvostruko ubistvo koje je šokiralo zajednicu - ubistvo Vanje Gorčevske iz Skoplja i Palče Žeževskog iz Velesa. Ministar unutrašnjih poslova, Oliver Spasovski, izjavio je na konferenciji za novinare da su turske vlasti uspjele locirati i uhapsiti Palevskog nakon složenog bjekstva.

Prema podacima istrage, Palevski je iz Skoplja prevezen do Srbije u vozilu Škode Superb od strane njegovog advokata, nakon čega je smješten u hotel. Narednog dana, druga osoba iz Skoplja odvela ga je u Bugarsku u džipu Range Rover, prelazeći granicu preko prelaza Gradina. Iz Bugarske je putovao u Tursku, gdje je, prema izjavi ministra Spasovskog, pokušao prikriti svoj identitet preteći bijegom u Istanbul. Međutim, turske vlasti su ga locirale u gradu Balikesir, gdje je uhapšen dok je šetao duž jednog od autoputeva.

Balikesir, glavni grad administrativnog okruga u zapadnoj Turskoj, ima oko 330.000 stanovnika i nalazi se na približno 280 kilometara od Istanbula. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.