DŽELJALJ SVEČLJA

Kosovske vlasti zatvorile paralelne strukture Srbije za opštine Peć, Istok i Klinu

Policija je danas izvela akciju zatvaranja paralelnih struktura Srbije, koje su djelovale na Kosovu

Dželjalj Svečlja. Abaca Press

Anadolija

2.2.2024

Ministar unutrašnjih poslova Kosova Dželjalj Svečlja (Xhelal Svecla) objavio je da su danas kosovske vlasti zatvorile paralelne strukture Srbije za opštine Peć, Istok i Klinu, na istoku Kosova.

Paralelne strukture Srbije na Kosovu

Svečlja je naveo da je nakon tijesne koordinacije između Kosovske policije, Tužilaštva i Kosovske obaveštajne agencije, po nalogu Tužilaštva, policija danas izvela akciju zatvaranja paralelnih struktura Srbije, koje su djelovale na Kosovu.

- Ovom prilikom zatvorena je nelegalna opština Peć u Goraždecu, paralelna opština Istok u Osojanu i paralelna opština Klina u Vidanju - napisao je Svečlja na društvenoj mreži Facebook.

U propratnom video snimku vidi se da policija ulazi u te objekte, zapljenjuje zatečena dokumenta i skida zastavu države Srbije sa ulaznih vrata.

Ministar Svečlja, koji je zajedno sa ministrom administracije lokalne samouprave Elberom Krasniqijem prisustvovao akciji policije, poručio je da Vlada Kosova ostaje posvećena jačanju institucija Republike Kosovo, uz puno poštovanje kosovskog Ustava.

I prošle sedmice zatvoren ilegalan objekat

- Vreme ilegalnosti je završeno i jedina institucija Srbije u okviru Republike Kosovo biće njena ambasada u Prištini - naveo je Svečlja.

Prije nedjelju dana, Kosovska policija je u selu Vranište, u opštini Dragaš na jugu Kosova, zatvorila objekat u kome su radile četiri paralelne opštine, po srpskom sistemu, Dragaš, Prizren, Suva Reka i Orahovac.

Takođe, prošle nedelje su sprovedene akcije uklanjanja bilbordova sa srpskim simbolima i slikama srpskih i ruskih ličnosti u Zvečanu, opštini na severu Kosova.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.