STIGLA U HRVATSKU

Prijateljica Eve Longorije imat će važnu ulogu u susjedstvu BiH

Natali Rejes postala je nova ambasadorica SAD u Hrvatskoj i službeno se predstavila

Bajden i Rejes. Platforma X

N. H.

10.2.2024

Natali Rejes (Nathalie Reyes), nova ambasadorica SAD u Hrvatskoj, službeno se predstavila na društvenim mrežama ambasade. 

Rođena Venecuelanka video je počela pozdravom na hrvatskom jeziku, pa dodala kako se tokom života često susretala s pripadnicima hrvatske dijaspore. 

Važan doprinos

- Iz prve ruke sam vidjela koliko je važan njihov doprinos Sjedinjenim Američkim Državama. Nadam se da ću učiniti isto za vrijeme svog mandata u Hrvatskoj - rekla je Rejes.

Njezina prva poveznica s Hrvatskom je, kako kaže, bio medeni mjesec koji je s mužem prije 16 godina provela u Dubrovniku i na Korčuli. U poruci je zahvalila i predsjedniku SAD-a Džou Bajdenu (Joe Biden).

Historija povezanosti

Ambasadorica SAD u Hrvatskoj je spomenula i svoju porodičnu historiju. Njeza porodica se iz Venecuele doselila u SAD kada je imala devet godina.

- Roditelji su me naučili disciplini, trudu, ali i beskrajnim mogućnostima koje nudi SAD - rekla je.

Tokom jednog od saslušanja u Kongresu uoči potvrde njezina imenovanja na izravno pitanje je obećala da će se odreći venecuelanskog državljanstva prije nego stupi na dužnost ambasadorice, prenosi Telegram.

Zanimljiva i manje poznata crtica iz njezine biografije jest to da je ova demokratkinja prijateljica s poznatom glumicom Evom Longorijom. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.