BRZA REAKCIJA POLICIJE

U Crnoj Gori uhapšen maloljetnik (17): Prijetio masovnim ubistvima u školi, pronađeno mu airsoft oružje

Maloljetnik je 15. marta, odnosno u petak, uputio prijeteći mail na adresu škole

Pronađeno oružje. Uprava policije Crne Gore

E. Ć.

17.3.2024

Crnogorska policija je uhapsila 17-godišnjeg tinejdžera koji je na adresu Srednje elektrotehničke škole u Podgorici poslao mail u kojem je prijetio višestrukim ubistvima.

Policija mu je pretresla stan u kojem je pronađeno 20 komada airsoft oružja. Maloljetnik je po nalogu državnog tužioca u Osnovnom državnom tužilaštvu u Podgorici, lišen slobode zbog sumnje da je izvršio krivično djelo izazivanje panike i nereda.

Kako se sumnja, maloljetnik je 15. marta, odnosno u petak, uputio prijeteći mail na adresu škole.

Policija je po nalogu nadležnog suda izvršila pretres stana i drugih prostorija koje koristi ova maoljetna osoba i tom prilikom je pronađeno 20 komada airsoft oružja (replike original oružja), od kojih su dva predmet krivičnog djela. Od maloljetnika su također oduzeti računar i mobilni telefon.

Službenici Uprave policije će zbog izazivanja panike i nereda koje je maloljetnik prouzrokovao slanjem prijetećih mailova, protiv A. S, oca osumnjičenog maloljetnika, podnijeti prekršajnu prijavu zbog zanemarivanja djeteta.

- Imajući u vidu kontinuirane događaje, u kojima su mete cyber aktivnosti bile, između ostalog i obrazovne ustanove, obavještavamo javnost da će službenici Uprave policije u kontinuitetu nastaviti istraživanje ovih kriminalnih aktivnosti sa posebnim fokusom i pažnjom, kroz raspoložive kapacitete, radi zaštite društvene zajednice - je iz crnogorske policije.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.